Milo sa postaral tradične o vynikajúci guláš. Robí ho každú stretávku lepší a lepší. Základom každého dobrého gulášu je cibuľa. Presnejšie pre tých, čo to neviete, toľko cibule koľko mäsa. No a tu je recept od MasterChef-a Mila:
Na gulášik je pomerne jednoduchý recept. Cibuľu toľko ako mäsa na bravčovej masti rozdusiť čo najviac, potom pridať dobrú červenú papriku (domáca maďarská je super) množstvo tak asi 50g/kg mäsa. Papriku necháme pustiť farbu do masti a pridáme mäsko (nespáliť papriku!). Necháme dusiť na miernom ohni, nepdlievame, mäso pustí šťavu a dusí sa. Keď je mäso polomäkké pridáme nastrúhaný zemiak na zahustenie a na kocky pokrájané zemiaky primerané množstvo vody, pridáme čierne korenie soľ. Do gulášika môžeme pridať jedno Lídlové lečo so šampiónmi, huby, červené víno, drvený kmín na záver so soľou rozotretý cesnak a majorán čili papričky podľa chuti. Pri krájaní mäsa starostlivo oddeľujeme mastné a chrontavce, ktoré samostatne najlepšie v kuchte uvaríme do mäkka, rozmixujeme a hodíme do guláša! To by bolo asi všetko. Ak by si mal prebytok zeleniny a menej mäsa, tak na kilo mäsa kilo kapusty, kilo koreňovej zeleniny čierne celé a nové korenie bobkový list dáme do polomäkka uduseného mäsa uvaríme, na koniec tam vraz červenú repu (cviklu) v sladkokyslom náleve, vňať celeru, trochu paradajkového pretlaku a máš výborný boršč z gulášového základu. Servírovať pridaním 18% kyslej smotany!
P.S. MasterChef Milo: Keď už píšem recept, tak už rovno dva!





